Hoe maak je een eigen website?

Hoe maak je een eigen website? Je eigen website maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je hoeft niet te kunnen programmeren om toch al heel snel zelf een website te maken die er ook nog eens professioneel uitziet. Het is vrijwel net zo makkelijk als het opzetten van een PowerPoint presentatie of Facebook pagina. Wil je weten hoe je zelf een eigen website maakt zonder enige ervaring met websites? Lees dan hier hoe het werkt.

Hoe maak je een website

Snel eigen website maken

Om je eigen website te maken hoef je niet te weten hoe je moet programmeren. Ook zonder deze kennis van zaken zijn er namelijk verschillende manieren waarop je zelf een website kunt maken. Je kunt zelf aan de slag met een website builder zoals Wix of Jimdo. Kun jij redelijk uit de voeten met PowerPoint, Facebook of Word? Dan kom je al een heel eind, want veel moeilijker gaat het niet worden. De verschillende platformen maken zonder uitzondering gebruik van een visuele editor. Hierdoor hoef je niet te coderen. Je hebt de website voor je en kunt bijvoorbeeld blokken slepen en afbeeldingen toevoegen. Dit voelt erg natuurlijk, ook als je nog nooit met een website bouwer hebt gewerkt. Via de website bouwer kun je ook meteen de hosting en de domeinnaam realiseren. Zo vind je dus alles onder één dak, bij een en dezelfde websitemaker.

Hoe maak je zelf een website?

Gebruik een website builder

Voor beginners is een website builder echt ideaal om zelf je eigen website te maken. Gemak dient de mens en gemak heb je met een websitemaker. Wil je het zelf gewoon eens ervaren? Zo goed als alle website builders bieden een gratis basispakket aan, zodat jij alles goed kan testen. Ben je tevreden? Dan kun je later alsnog een betaald abonnement afsluiten. Ben je benieuwd geworden naar de verschillende aanbieders? Vergelijk direct de verschillende websitebouwers op Websitebuildersvergelijken.nl. Zo kies jij precies die aanbieder die past bij jouw wensen en eisen.

Website builders vergelijken in één overzicht?

Vergelijken

Gebruik een CMS

In vergelijking met een website builder werkt een content management systeem (CMS) vaak hetzelfde. Een CMS is vaak wel moeilijker in gebruik en de configuratie is ingewikkelder. Een website bouwer is simpel in gebruik en overzichtelijk. Dit betekent wel dat de opties soms wat beperkt zijn. Het gebruik van een CMS is iets gecompliceerder, maar je hebt wel onbeperkte mogelijkheden. Het bijzondere aan een open source CMS is dat je zelf duizenden plugins van allerlei ontwikkelaars over de hele wereld kunt toevoegen om je website van extra functies te voorzien. Een website bouwer daarentegen heeft alle functies al ingebouwd waardoor je gemakkelijk uit het eigen aanbod kiest.

Website programmeren

Uiteraard kun je ook kiezen om zelf een website te programmeren wanneer je hier voldoende verstand van hebt. Je opent een editor en begint gewoon met het schrijven van een code. Mensen die de totale vrijheid wensen voor hun website zullen altijd voor deze optie kiezen. Het kost je wel veel tijd en het geduld wordt danig op de proef gesteld. Online vind je verschillende tutorials die ideaal zijn voor beginners. Vergeet dan niet dat het wel een langdurig traject wordt als je het op deze manier doet. De kosten? Dat is sterk afhankelijk van de website die je gaat bouwen. Als je besluit een deel van het programmeren uit te besteden, dan wordt het al snel een dure aangelegenheid. Dan is het financieel veel aantrekkelijker om met een websitemaker aan de slag te gaan om zo je eigen website te bouwen. Scheelt je geld en ergernis.

Eigen website zonder programmeren

Je eigen website ontwerpen

Hoe je een website maakt ligt dus helemaal aan jou. Heb je genoeg kennis van programmeren en wil je genieten van alle vrijheid? Dan kies je er waarschijnlijk voor om zelf je website te programmeren. Toch geven sommige programmeurs ook de voorkeur aan een website builder, omdat het simpelweg sneller werkt en in sommige opzichten goedkoper is. Maar wat kun je nu precies met een website builder? Je hebt bij de meeste aanbieders de keuze tussen diverse pakketten en opties. Wat je precies met een websitebouwer kunt, hangt dus echt van de partij en het pakket af. Voor het ontwerp van je website kies je uit een bibliotheek met sjablonen die je kunt importeren. Zo kun je gelijk aan de slag met het invullen van je website. Hiermee ga jij het thema eigen maken. De website builder helpt je op weg naar een live website en heeft de hosting ingebouwd. Dit is iets wat je bij een CMS niet hebt. Bij de meeste websitemakers krijg je bovendien één of meerdere e-mailadressen en word je op allerlei manieren verder geholpen. De ingewikkelde zaken worden voor je geregeld door de websitemaker!

Goedkoop je eigen website maken

Kies je voor een websitemaker, dan kun je al voor een klein bedrag per maand een prachtige website in de lucht houden. Vaak kost het pakket nog geen tientje en zit alles erin wat echt noodzakelijk is voor je website. Als je ervoor kiest om een pakket af te sluiten zonder e-mailadres, dan ben je vaak het goedkoopst uit.

Eigen website maken in je browser

Hoe een websitemaker dan precies werkt? Kind kan echt de was doen. Al in een paar stappen kan je website live zijn, afhankelijk van de website die je maakt uiteraard. Als we er een bekende websitemaker uitpikken, Jimdo, dan zie je hoe gemakkelijk het maken van een eigen website gaat. Je meldt je aan en maakt een eigen account aan. Vervolgens klik je op de button ‘nieuwe website maken’. Je bewerkt je website vervolgens heel simpel in de browser. Zo heb je dus geen extra programma’s nodig. Vervolgens krijg je allerlei mogelijkheden om het design persoonlijker te maken en kun je steeds de stijl van je website aanpassen. De website die je maakt is in negen van de tien gevallen ook meteen geschikt voor mobiele apparaten.

Een professionele en zeer veilige website

En vergeet niet dat je met de websitebouwers gewoon een zeer professioneel design aangeboden krijgt. De website ziet eruit alsof het door een professional gemaakt is en je hebt heel erg veel keuze door gebruik te maken van de beschikbare design tools. De websites zijn responsive. Dat wil zeggen dat de website altijd goed te zien is ongeacht of je achter je computer zit of dat je een smartphone gebruikt. Om klanten te werven is het uiteraard mogelijk om je website te koppelen aan je social media kanalen en met een contactformulier hoef je nooit meer een klant mis te lopen. Vaak zijn al deze elementen gewoon in het standaard pakket opgenomen. Ook over de veiligheid hoef jij je geen seconde druk te maken. Via SSL-beveiliging is je website heel erg veilig.

Zelf een website maken?

De keuze is aan jou. Je kunt uit alle macht proberen de programmeertaal onder de knie te krijgen. Dat gaat je echter heel erg veel tijd kosten en dan duurt het wel even voor je dan eindelijk de website in de lucht hebt. Hoe anders is het als je kiest voor een websitemaker. Dan is het mogelijk om al binnen een paar muisklikken een website live te zetten. Een website maken is met een websitebouwer erg gemakkelijk. Het wijst zich allemaal vanzelf en heeft heel erg veel mogelijkheden om de website precies naar wens te maken. Wij zouden het wel weten als wij moeten kiezen.

Website builders vergelijken in één overzicht?

Vergelijken